Modern teknoloji geliştikçe ailelerin çocuk sahibi olması için yardımcı olabilecek seçenekler de artmaktadır. Bu amaçla normal-klasik tüp bebekle gebelik elde edemeyen ailelerde 4. jenerasyon tüp bebek öne çıkmaktadır. 4.JENERASYON TÜP BEBEK NEDİR ? 4.jenerasyon tüp bebek demek yumurta hücresinin enerji organeli (organcığı) mitokondrinin transfer edilmesidir. Bunun amacı yumurta hücresine ek bir destek, ek bir enerji…
YUMURTA (OOSİT) DONASYONU: Yumurta donasyonu ilk olarak prematür ovaryan yetmezliği yani erken yumurta yetmezliği ile erken menopoza girmiş kadınlarda önerilmeye başlanmıştır. Bu durumların tanısı ultrasonda yumurta rezervinin değerlendirilmesi ve kandaki hormon düzeylerine bakılması ile konulur (FSH ve AMH). Buna ek olarak yumurta donasyonu yapılması göz önünde bulundurulabilecek hastaları şu şekilde sıralayabiliriz: Erken yumurta yetmezliği Menopoz…
PGT yöntemi, ailesinde genetik hastalıklar olan çiftlerin ya da uygulanan tedavilere cevap vermemiş infertil ailelerin tüp bebek yöntemi kullanılarak sağlıklı bebeğe kavuşmalarını sağlayan bir tetkik yöntemidir. Bu teknikte çiftlerden elde edilen embriyolar tek tek incelenerek genetik olarak sağlıklı olan embriyolar, anormal embriyolardan ayrılır ve anne adayına genetik olarak normal olduğu saptanan embriyolar transfer edilir. PGT'…
Bir çift çocuk sahibi olamıyorsa ve yapılan tetkiklerde, erkekte sperm, bayanda da yumurta olmadığı veya kullanılamayacak kadar kalitesiz olduğu tespit edilmiş ise bu çifte embriyo donasyonu yapılması tavsiye edilir. Bu durumda sperm bankasından çiftin seçtiği bir sperm örneği tedarik edilir. Aynı zamanda da uygun bir bayan donörden yumurta alınır, daha sonra bu yumurtalarla spermler merkezimizde…
Sperm Donasyonu Nedir? Sperm donasyonu, başka bir erkeğin spermlerinin yumurta dölleme işleminde kullanılmasıdır. Spermi olmayan, spermi kullanılmaya elverişli olmayan ya da hastalıklar nedeniyle spermin kullanımının sakıncalı olduğu hallerde başka birinin spermi kullanılabilmektedir. Sperm donasyonu ayrıca bekar kadınlarda da kullanılan bir yöntemdir. Sperm Donasyonu hangi hastalarda önerilmektedir? Azospermi (Spermin olmaması)-micTESE ya da TESE’de sperm elde edilememesi…
Uygulama endikasyonları: 1. İnfertilite (kısırlık) nedeni açıklanamayan hastalar 2. Yumurtlama sorunu yaşayan kadınlar 3. Rahim ağzı anormal yapıya sahip kadınlar 4. Sperm sayımında hafif konsantrasyon ya da hareket sorunu olması Ovaryan stimülasyon ve ovulasyon indüksiyonu- Yumurtaların büyütülmesi: Bu işlem gebelik şansını artırmaya yönelik bir işlemdir. Doğal yolla ya da ilaç tedavisi ile geliştirilen 1 ya…