Yumurta Donasyonu

Yumurta donasyonu (yumurta nakli) kendi yumurtası ile gebelik elde edilemeyecek ancak rahmi olan hastalarda kullanılan bir yöntemdir. Bu tedavide bir yumurta vericisinin (donör) yumurtaları kullanılmaktadır.

Sperm Donasyonu

Sperm donasyonu, başka bir erkeğin spermlerinin yumurta dölleme işleminde kullanılmasıdır. Spermi olmayan, spermi kullanılmaya elverişli olmayan ya da hastalıklar nedeniyle spermin kullanımının sakıncalı olduğu hallerde başka birinin spermi kullanılabilmektedir. Sperm donasyonu ayrıca bekar kadınlarda da kullanılan bir yöntemdir.

Embriyo Donasyonu

Embriyo Donasyonu, Bir çift çocuk sahibi olamıyorsa ve yapılan tetkiklerde, erkekte sperm, kadında ise yumurta olmadığı veya kullanılamayacak kadar kalitesiz olduğu tespit edilmiş ise bu çifte embriyo donasyonu yapılması tavsiye edilir.

Tüp Bebek IVF

İlk olarak uygulanan geleneksel tedavilere rağmen kısırlık sorunu devam eden bireyler için Tüp Bebek Tedavisi (IVF) mantıklı bir adım olarak dikkat çekmektedir. IUI yönteminin sunduğu doğurganlık oranından beş kat daha yüksek bir oran sunan IVF yöntemi günümüzdeki en etkili yöntemdir. IVF ayrıca en yaygın doğurganlık tedavi yöntemidir ve yaşı ilerlemiş, fallop tüpler zarar görmüş ve erkek faktörlü kısırlık ve benzeri durumlar yaşayan kadınlar için oldukça yararlıdır.

Yumurta Dondurma

Bir çift çocuk sahibi olamıyorsa ve yapılan tetkiklerde, erkekte sperm, kadında ise yumurta olmadığı veya kullanılamayacak kadar kalitesiz olduğu tespit edilmiş ise bu çifte embriyo donasyonu yapılması tavsiye edilir. Bu durumda sperm bankasından çiftin seçtiği bir sperm örneği tedarik edilir.

Aynı zamanda da uygun bir kadın donörden yumurta alınır, daha sonra bu yumurtalarla spermler Kıbrıs’taki tüp bebek merkezimizde uygun yöntemlerle birleştirilerek ortalama 10 adet embriyo elde edilir. Bu embriyoların bir kısmı anne adayına transfer edilir, geri kalan embriyolar ise ailenin isteğine göre kullanılmak üzere dondurularak saklanır.

Bu yöntemle daha sonra doğacak olan çocuğun öz kardeş olması sağlanır.

Sperm Dondurma

Sperm dondurma, bir erkeğin gebelik yaratabilme potansiyelini korumanın en başarılı yöntemidir. Sperm dondurma teknolojisi sayesinde uzun yıllar sonrasında bile çocuk veya çocuklara sahip olunabilir.

Embriyo Dondurma

Yaklaşık 25 yıldır kullanılmakta olan embriyo dondurma ve çözme işlemleri ile geliştirilen son teknikler kullanılarak gittikçe artan gebelik oranları elde edilmektedir.

skiden kullanılan yavaş soğutma (slow freezing) tekniği yerine artık çok daha başarılı olan Vitrifikasyon (hızlı dondurma) tekniği kullanılmaktadır. Embriyolar kriyoprotektan maddeler sayesinde -196 derecede sıvı azot içerisinde uyku halinde saklanmaktadır.

Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT)

Adetin 3. gününde  yumurta hücrelerinin sayısının ve kalitesinin çoğaltılması amacıyla iğneler kullanılarak indüksiyona başlanır.
Bu iğneler anne adayının yaşına ve yumurta rezervlerinin durumuna göre değişken dozlarla uygulanır.